28.6.2017

Olaplex ja luonnonkiharat — uhka vai mahdollisuus?

Olen jo pitkän aikaa harkinnut kokeilevani Olaplex-hoitoa. Kyseessä on patentoitu hoito, jota tarjotaan usein kampaamoissa värjäyksen, eritoten vaalennuksen yhteydessä. Hoidon ideana on se, että se uudistaa hiuksen rakennetta sisältä päin. Se ikään kuin hajottaa hiuksen rakenteen ja luo sen uudelleen, korjattuna ja vahvempana. Moni on jo varmasti nähnyt kasan ennen ja jälkeen -kuvia hoidon tuloksista, ja myös moni kaverini vannoo Olaplexin nimeen. Niinpä minäkin päätin varata seuraavalla kampaamokäynnillä tuon maagisen hoidon, sillä olen nähnyt sillä selkeitä positiivisia vaikutuksia myös luonnonkiharaan tukkaan.

Tietenkin pitää muistaa, että jokaisen hiuslaatu on hieman erilainen, eivätkä kaikki aineet ja hoidot sovi jokaiselle täysin samanlaisesta lopputuloksesta puhumattakaan. Tästä huolimatta halusin kokeilla hoitoa, sillä onpahan sitten ainakin testattu! Jokainen luonnonkiharan hiuslaadun omaava varmasti tietää, millaista on selvitellä hiustakkuja ja repiä solmuja väkivalloin auki. Niinpä odotin hoidolta hiusten pehmeyttä, siloisuutta sekä hiusten käsittelyn helppohoitoisuutta.

Alkutilanne oli tämä. Vanha hiusvärini on jo ajat sitten haalistunut ja tyvikasvu erottuu selvästi, mutta haluankin nyt kasvattaa oman värini takaisin, joten ei nyt anneta sen liikaa häiritä (en siis ottanut hoidon yhteydessä värjäystä, ainoastaan tuon hoidon sekä leikkauksen).Kampaamossa tehdään Olaplexin ensimmäinen ja toinen vaihe. Ensimmäinen vaihe kestää kymmenisen minuuttia, jolloin se suojaa hiukset tulevalta käsittelyltä, ja kampaajani kertoi että tämä on se vaihe, jossa hiuksen rakenne ikään kuin rikotaan. Toisessa vaiheessa hius rakentuu uudestaan, ja aineen annetaan vaikuttaa n. puoli tuntia. Kolmatta vaihetta, eli hoidon ylläpitoa, voi halutessaan jatkaa kotikonstein siihen varta vasten suunnitellulla kampaamotuotteella.

Entäs sitten se jälkeen-kuva? Emme vielä kampaajalla sellaista ottaneet, sillä hän muotoili hiuksani niin, ettei tulos olisi ollut luonnollinen. Sen sijaan otin tämän selfien kavereille ensimmäisen pesun jälkeen aamulla töissä.Sileä ja helppohoitoinen tukka? Selkeät, hulmuavat kiharat? Noooh enpä nyt ehkä menisi vannomaan. :D Ainakin kiharaa tuli tuplasti enemmän! Haittapuolena näihin lukeutuvat myös päälaella kasvavat pienet haituvat, joten lopputulos muistuttaa jotain harakanpesän ja afron väliltä. :D

Tässä kuva hiuksistani nyt, jo muutama viikko hoidon jälkeen. Olen muuten huomannut, että myös käyttämäni shampoo ja hoitoaine vaikuttavat lopputulokseen, sillä salilla mulla on mukana eri purtilot kuin kotona, ja niillä pesun jälkeen tukka on vielä käkkärämpi.

Totta puhuakseni en juurikaan huomaa eroa ennen ja jälkeen hoidon, sama entinen takkutukka tämä edelleen on. :D Tässä siis valitettavasti huomaa, ettei ainakaan omaan hiuslaatuuni Olaplex tee lupaamiaan ihmeitä.

En silti kadu hoitoa, sillä nyt ainakin tiedän, kuinka se omiin hiuksiini vaikuttaa. Kaikkia vastaavia tehohoitoja kokeillessa pitää aina muistaa, että tosiaan jokainen vaikutus on yksilöllinen, eikö tuloksia voi verrata aina keskenään. Niinpä muilla luonnonkiharoilla hiuksilla lopputulos saattaa olla aivan erilainen! :)Joka tapauksessa kiitos kovasti Riina ja parturi-kampaamo Barberg! Paikasta on tullut uusi luottokampaajani, palvelu on aina ystävällistä ja lopputulos erinomaista! :) Otin muuten samassa yhteydessä myös ensimmäistä kertaa kulmien kestovärjäyksen. Näppärää näin kesälomakautena!

Onko Olaplex jo tuttu hoito, vai harkitsetko kenties sen ottamista? Kuinka se tehosi omiin hiuksiisi?

Me lähdetäänkin nyt taas reissun päälle, joten aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Otin viimeksi 7 vkoa sitten vaaleita raitoja ja pohjasävykin on vaaleampi. Minulla on myös luonnonkiharat hiukset. Olaplex vaikutti hieman ensimmäisinä viikkoina, ettei sitä pörröisyyttä niin ollut. Nyt ensi viikolla uusi värjäys ja olen hieman kahden vaiheilla, otanko sen taas. Haluaisin taas ottaa vaaleita raitoja, mutta tuleeko hiuksista täysin karrelle palanut hamppu?!? Pitää miettiä. Ei se nyt mitenkään suurta ihmettä tehnyt. Ehkä se ei toimi luonnonkiharassa?!?

    VastaaPoista
  2. Olaplex on kyllä hoitona tuttu mutten koe sitä itse tarvitsevani. Hius kestää kovaakin käsittelyä ja pesuun & hoitoon on löytynyt tuotteet jotka pitää tämän aavistuksen luonnonkiharan ja melko paksun hiuksen kurissa (ne on muuten btw Redkenin All Soft -shampoo & hoitoaine). Ja sillä todellakin on paljon vaikutusta millä peset ja hoidat hiusta, huomaan ite ainakin että etenkin jotkin halppisaineet ei puhdista & kosteuta kunnolla jolloin niitä ei tee mieli edes käyttää. Hyvältä kuitenkin tuo nykyinen väri ja leikkauskin näyttää, ihan kuin tuo Olaplex ois hiukan kirkastanut väriä ainakin näihin alempiin kuviin verraten.

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista