1.8.2017

Syksyn 2017 muumiuutuudet!

Juuri kun ehdin viime viikolla kirjoittaa uusista muumi-keräilylautasista, on tänään julkaistu syksyllä ilmestyvä, uusi ihana sarja, joka kulkee nimellä 'Alkuperää kunnioittaen'! Pakko sanoa, että tästä setistä tuli kyllä kertaheitolla uusi suosikkini! Pelkistetty, perinteisiä muumeja kunnioittava sarja kolahtaa ja kovaa. Vai mitä olette itse mieltä?


Kuva: Moomin.com
Sarjaan sisältyvät siis perinteiseen tapaan muki, kulho, kannu ja purkki. Tosin tällä kertaa kannu onkin nokallinen ja kannellinen teekannu! Kivaa vaihtelua!
Kuva: Moomin.com
Tällä kertaa kuvitus on peräisin kahdesta eri Tove Janssonin tarinasta: Muumipappa ja meri (1965) sekä Muumilaakson marraskuu (1970).
Moomin teapot - True to its origins by Arabia - The Official Moomin Shop
Kuva: Moomin.com
Teoksessa Muumipappa ja meri muumiperhe muuttaa majakkaan asumaan. Syksyinen sää saa jokaisen reagoimaan omalla tavallaan uhkaavaan mereen ja synkkään saareen: muumipeikko eristäytyy, mamma potee koti-ikävää ja pappa yrittää ymmärtää luonnonvoimia. Ainoastaan Pikku Myy pysyy omana itsenään, sillä synkkä sää vaikuta häneen.
Moomin teapot - True to its origins by Arabia - The Official Moomin Shop
Kuva: Moomin.com
Melankolinen Muumilaakson marraskuu oli Toven viimeinen romaani, ja hän kirjoitti sen äitinsä kuoleman jälkeen. Siinä ei ole enää lainkaan muumeja, ainoastaan heitä kaipaavia Muumilaakson muita asukkaita. Jokainen saapuu Muumitaloon etsimään sen asukkeja, mutta kun heitä ei löydy, päättää osa heistä jäädä asumaan taloon ja yrittää elää kuten muumit. Surumieliset kuvitukset sopivatkin mielestäni täydellisesti lähestyvään syksyyn ja talveen.
Henkilön Ellu Hoisko kuva.
Kuva: Moomin.com
Siis en kestä, nää on niiiin ihanat! Värimaailma kolahtaa kyllä meikäläiseen täysillä, eli tiedänpä mitä toivoa tänä(kin) vuonna joululahjaksi... :D

Uusi sarja ilmestyy 1.9.2017. Lisätietoa tulevasta sarjasta löytyy täältä ja täältä. Loppuvuodesta on odotettavissa myös perinteiseen tapaan talvimuki, josta luultavasti saadaan tietoa jo tämän kuun puolella!

6 kommenttia:

 1. Ihanat! Teekannukin! Se on ainakin pakko hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikö! Onkohan tuossa teekannussa sellainen teesihti. Toisaalta hyvinhän ne teet lilluttaa ilmankin. :)

   Poista
 2. Oi, nätit! Tykkään tosi paljon noista vanhoista muumipiirroksista, uudemmat eivät niinkään ole mieleeni. Noi on samaan aikaan kauniita, sympaattisia ja aika pelottaviakin. Tekisi mieli hankkia ainakin marraskuukahvikuppi ja merikannu, mutta kaappi on jo täynnä, joten ei voi, ellei luovu jostain vanhasta. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat nimet, marraskuukahvikuppi ja merikannu! :D Sopivat kyllä täydellisesti tuon sarjan tunnelmaan. Luulen että Toven melankolisuus kolahtaa ainakin täällä kylmässä Pohjolassa. :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Mä tykkään näistä muumeista paljon ja kuppeja sekä kulhoja löytyy! Haluaisin vielä leipälautasiksi hankkia meille kotiin näitä muumien pikkulautaisia myös :)

  https://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä on matalia lautasia käytössä juurikin leipälautasina, ja ne on kyllä just täydellisen kokoisia! Ois ihana joskus kerätä kokonainen setti esimerkiksi Seikkailu-sarjaa, 6-8 kpl kaikkia. :)

   Poista