27.9.2017

Ihana syksy!

Kaikki minut tuntevat tietävät, että olen ehdottomasti syksyihmisiä. Luonnon huikea väri-ilottelu, synkät sumuiset syysaamut ja sateiset illat, aah! Syksyllä on enemmän kuin suotavaa kaivautua viltin alle ja hyggeillä (teemaan sopivasti Jyväskylässä onkin nyt tulevana viikonloppuna Hygge-lifestyletapahtuma).

Olen kirjoittanut syksystä ja sen fiiliksistä ennenkin mm. täällä ja täällä. Syksy on ikään kuin uuden alku, vaikka tämä on ehkä hieman nurinkurin ajateltu (vrt. vuodenvaihde tai kevät, kun luonto herää eloon). Itse käsitän sen niin, että kun rennot kesäkuukaudet ja lomat on takana päin, on aika aloittaa uusi työ- tai kouluvuosi. Jotenkin syksy joka kerta motivoi minua muutoksiin, oli kyse sitten pienistä tai isoista jutuista. Ehkä muutan kodin sisustusta, ostan uuden talvitakin tai vihdoin haen johonkin kouluun. Pieniä ja isoja juttuja. :)Syksyllä korkataan kynttiläkausi ja kaivetaan ne muhkeimmat villapaidat taas kesän jäljiltä esille. Ei ole mikään ihme, että iso osa tv-sarjojen paluusta ajoittuu juurikin syksyyn, kun ihmiset alkavat viihtymään taas enemmän sisätiloissa. Kaikista syksyllä jatkuvista sarjoista itse eniten odotan tietenkin Sohvaperunoita! ♥

Kauniit syyspäivät ovat ihan parasta, mutta pidän yhtä lailla myös niistä kaikkien muiden inhoamista synkistä syyspäivistä. Olenhan tunnetusti myös suuri Halloween-fani. ;) Pitääkin kaivaa taas esiin jokavuotinen teema-ovikylttini! :D

Ja hei, onhan mulla ihan just synttäritkin! Tällä kertaa siirryn ihan uudella numerolla alkavalle ikävuodelle, kääk! Ruhtinaalliset kolmekymppiset siis edessä! Pientä ikäkriisiä ollut aina tasaisin väliajoin ilmassa, mutta se lienee varsin tavallista. :D Joka tapauksessa innokkaana aloitan uuden vuosikymmenen, jännittävää! :) Viikonloppuna on myös edessä isot juhlat, itse asiassa isoimmat mitä olen koskaan järjestänyt! Kaikesta juhlastressistä huolimatta olen varma että päivästä tulee mahtava! ;)

Viime viikonloppuna Tommi tarjosi minulle etukäteissynttärilahjan, ja vietimme rentouttavan viikonlopun Peurungan kylpylähotellissa Laukaassa. Molemmille paikka oli uusi tuttavuus, mutta näillä tunnelmilla voisi kyllä käydä toistekin! Toki itse kylpyläosasto oli yllättävän pieni, mutta tekemistä riitti altaissa lillumisen ulkopuolellakin, ja puitteet olivat rauhallisen rentouttavat.Jyväskylässä kannattaa viikonloppuna ehdottomasti ottaa pimeydestä kaikki irti ja suunnata keskustaan Valon kaupunki -tapahtumaan (28.-30.9.2017), joka järjestetään tänä vuonna jo 12. kerran. Tapahtuman yhteydessä on lauantaina 30.9. myös Tourujoen yö. Luvassa varmasti upeita valoinstallaatioita, musiikkia ja tanssia. Samalla juhlitaan myös uuden Tourujoen puiston avajaisia (viralliset avajaiset perjantaina)!

Ihanaa syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti